11 Mart 2009 Çarşamba

ETLİ ISPANAK BAŞI


Malzeme:
500 gr.ıspanak başı (ıspanak böreği yaparken ayırıp derindondurucuya koyduğumuz ıspanak başları
150 gr. tantuni doğranmış koyun eti
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 ad.domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 ad.kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 fincan nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı yağ,
1 ad.yeşil biber
1 ad.taze kırmızı biber
tuz-kimyon-karabiber
Tencereye koyun eti az su ile orta ısıdaki ateşte suyu çekilene kadar bırakılır. Yağ ilave edilir. Soğan küp doğranır, sulandırılmış salça ile birlikte tencereye konur. Su çekilince ıspanak başları ilave edilir. Ispanaklar sararınca üzerine soyulmuş , küp doğranmış domates ve sıcak su konur. Yıkanmış mercimek, tuz, kimyon, karabiber ilave edilerek pişirilir. Pişmeye yakın sarımsak soyulur rendelenir nar ekşisi ve kuru nane konur ve 7-8 dakika daha pişirilip sıcak servis yapılır. Arzu edilirse üzerine yoğurt konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.