18 Mart 2009 Çarşamba

ARJANTİN PİLAVI


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
3 diş sarımsak
1 su bardağı sade su
1 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz
Islamak için;
2 su bardağı sıcak su
tuz
1/2 limon suyu
Pirinç yıkanır. Üzerine limon suyu ve tuz ilave edilerek soğuyana kadar sıcak su ile ıslatılır. Pirincin suyu süzülür ve süzgece alınır. Bir tencereye yağ konur içerisine sarımsaklar rendelenir ve kavrulur. Bir bardak sıcak halde sade su konur. Süzgeçte bulunan pirinç ilave edilir az tuz ekilir. Suyu çekilene kadar pişirilir. Suyu çekildikten sonra üzerine kağıt havlu konur 10 dakika kadar demlendirilir. Demlendikten sonra ahşap kaşıkla karıştırılıp servis tabağna konur ve servis yapılır.
Özgüncümün tarifi bu, hafta sonu Ankara'ya geldi yaptım ve birlikte yedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.