3 Mart 2009 Salı

KARNABAHAR SUFLE

Malzeme: 1 ad.karnabahar
4 yumurta
4 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı kaşar rendesi
karabiber-tuz

Sosu:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı pul biber


Karnabahar çiçek çicek ayrılıp yıkanır. Kaynayan suya tuz eilave edilip yıkanan karnabahar çiçekleri 7-8 dakika kadar haşlanır (hamurlaşmaması için fazla haşlanmamalıdır). Delikli kepçe ile sudan alınan karnabaharlar fırın ısısına dayanıklı cam kabın içerisine konur (22x22 kare cam kap). Süt, yumurta ,un mikserle karıştırılır. Karnabaharın üzerine dökülür. Karabiber ve tuz ekilip, üzerine kaşar rendesi serpilir, soğuk fırına sürülür (190 C derece) . Üzeri kızardıktan sonra fırından alınır. Sarımsak rendelenip yoğurtla karıştırılır. Sıcak olarak servis tabağına alınan sufle üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda az kavrulan kırmızı pul biberle servis yapılır.


AFİYET OLSUN
Canım kızkardeşimden aldığım bir tarif oldukça lezzetli. Daha sonra bunu kıymalı olarak da yapmayı düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.