12 Mart 2009 Perşembe

YUFKA BÖREĞİ



Malzeme:
3 ad.yufka
150 gr.beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
50 gr.tereyağ ve margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
Maydanoz yıkanır, süzgeçte süzülür ince kıyıldıktan sonra rebdelenen şbeyaz peynir ile karıştırılır. Diğer taraftan tereyağ ve margarin eritilir ocaktan alınır. Eritilen yağa sıvıyağ karıştırılır. Yufka açılır. Fırça yardımıyla üzerine yağ sürülür. İkinci yufka üzerine yerleştirilir ve 2.yufkanın üzerine de yağ sürülür. Üçüncü yufka ikinci yufkanın üzerine açılır ve 16 eşit parçaya bölünür. Herbir parçaya 1 yemek kaşığı kadar peynir koyup bol sarılır. Derin bir kabın içerisine
dizilir. Üzerini kaplayacak kadar su ve maden suyu konur 30 dakika bekletilir.
30 dakika sonra suyun içinden tek tek alınan böreklerin fazla sıkmadan suları sıkılır. Börek ebatlarında önceden keşilen naylonlara sarılır ve buzdolabı poşetine yerleştirilerek buzlukta bir gece bekletilir. Ertesi gün buzluktan çıkarılan börekler tek tek sarılı poşetlerden çıkarılıp yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizilir. 190 C derecedeki fırında yaklaşık 1,30 saat kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.