Malzeme:
2 ad.havuç
1 ad.kuru soğan
2 ad.yeşil soğan
1 ad.patates
1 ad.domates
kimyon-tuz-karabiber-köri
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 demet dereotu
3 lt.su
Yağ hariç tüm malzeme ayıklanıp yıkanır ve doğranır.Düdüklü tencereye konur. Su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra üzerinde oluşan köpük gevgir ile alınır ve düdklünün kapağı kapatılır. 30 dakika kısık ateşte pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra düdüklünün basıncının bitmesi beklenir. Kapağını açtıktan sonra sebzeler süzülür. (Süzülen su sebze suyu olarak çorbalarda kullanmak üzere kalıplara konup buzlukta dondurulur bkz. genelbilgiler & püf noktaları)
Süzülen sebzeler blenderden geçirilir.
Püre tencereye konup yağ ilave edilir ve kısık ateşte 2-3 dakika ahşap kaşıkla hızlıca karıştırılır, ocaktan alınır.
Yanında taze soğan ve domates dilimi ile servis yapacağınız gibi etlerle birlikte de servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
3 Mart 2009 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.