2 Mart 2009 Pazartesi

BADEMLİ KURABİYE


Malzeme : 3,5 su bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı pekmez
1 yumurta
1 yumurta akı 1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kuş üzümü 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı Okyay tahin (arzuya bağlı)
1 çay bardağı badem


Kuş üzümü suda bekletilerek yıkanır. Yağ,şeker ve pekmez (tahin)karıştırılır. Daha sonra yumurta ilave edilir ve karıştırılır. Yoğurt ilave edilir. Tuz, tarçın ve kuş üzümü konur. Un ve karbonat ilave edilerek hamur yapılır. Hamur üzeri örtülerek buzdolabında bir saat kadar bekletilir. Bademlerin üzerine kaynar su dökülür. 1 dakika kadar bekledikten sonra bademlerin kabukları soyulur. Bademlerin soyma işi bitince teflon tavada kavrulur ve soğuması için bir kenara bırakılır. Bademler soğuduktan sonra havanda çok ezmeden dövülür bir tabağa alınır.Bir saat sonra hamur dolaptan alınır ve 2 eşit parçaya ayrılır her bir parça 11 adet ceviz büyüklüğünde bölünür(bu miktar ile 42 adet kurabiye yaparsınız) . Avuç içinde yuvarlayarak şekillendirilir. Yumurta akına bulanır ve dövülmüş bademlere batırılır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine araları 2 cm.den az olmamak şartıyla dizilir. 200 C derecedeki fırında 10 dakika pişirilip fırından alınır. Ilınınca servis tabağına dizilir. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.