Malzeme:
1 su bardağı bulgur pilavı
2 parça tavuk but
5-6 ad.yeşil fasülye
1 ad. taze kırmızı biber
1 ad.yeşil biber
1 ad.domates
1 ad.kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı etsuyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
tuz
Tavuk haşlanıp didilir. Tencereye yağ konur üzerine didilmiş tavuk, rondodan geçirilmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış kırmızı ve yeşil biber ilave edilip kavrulur. Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ilave edilip karıştırılır. Rondodan geçirilen domates ilave edilir. Domates suyunu çektikten sonra kaynar halde etsuyu ilave edilir. Yıkanıp süzülen bulgur eklenir.
Haşlanmış nohut ilave edilir. Yaklaşık 8 dakika sonra suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu koyup kapağı tekrar kapatılır. 10 dakika dinlendirdikten sonra karıştırılarak yemeklerle birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN
4 Mart 2009 Çarşamba
TAVUKLU & SEBZELİ BULGUR PİLAVI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.