10 Mart 2009 Salı

SALÇALI MAKARNA


Malzeme:
1 paket makarna
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
kaşar rendesi
dereotu
Haşlamak için;
3 lt. su
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
Su kaynatılır, süt , sıvıyağ ve tuz ilave edilip makarna haşlanır. (Suyu az gelirse üzerine kaynar halde su eklenmelidir.) Makarna haşlandıktan sonra süzgece konur ve üzerine bol soğuk su dökülür. Diğer taraftan sarımsak rendelenir yağda kavrulur. Salça sulandırılıp ilave edilir. Suyunu çakince makarna konup karıştırılır. Kaşar rendesi ve derotu ile sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.