4 Mart 2009 Çarşamba

EKMEK KADAYIFI


Ekmek Kadayıfı
Malzeme :
1 ad.küçük boy ekmek kadayıfı
6 bardak su
Şurubu;
4/5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzerine ;
250 gr.kaymak
Tane ceviz
Ekmek kadayıfının kızarmış tarafı alta gelecek şekilde 35 cm. çapındaki kenarı yüksek bir tepsiye konur. Üzerine 6 bardak su dökülür ve 30 dakika bir kenara bırakılır. Suyu iyice çeken kadayıfın üzerine kağıt havlu bastırarak suyun fazlası alınır.
Diğer taraftan bir tencereye şeker, su ve limon suyu koyup ahşap kaşıkla karıştırarak şekerin erimesi sağlanır. Şurup koyuca bir kıvama gelene kadar yaklaşık 25 dakika kadar kendi halinde kaynatılır.
Şurup koyulaşınca ekmek kadayıfının üzerine dökülür ve tepsi orta ısıdaki ocağa konur. Kadayıf iyice ağdalaşıp şuruptan kabarcıklar oluşuncaya kadar tepsiyi çevirerek 30-35 dakika pişirilir. Ateşten aldıktan sonra ılınmaya bırakılır.
(Kadayıf ılınınca hemen tabağa alınmalı. Aksi halde tepsiye yapışır ve kadayıf dağılır.)
Tepsinin üzerine tabak kapatılarak alt üst yapılır. Soğuduktan sonra üzerine kaymak ve tane ceviz koyarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.