Malzeme:
150 gr.yeşil fasulye
1 ad.taze kırmızı biber
1 ad.domates
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı fındık
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
Fasulyelerin uçları kesilerek yıkanır. Ortadan uzunlamasına ikiye bölünür. 1 lt.suya tuz koyup kaynatılır. Fasulyeler kaynayan suya atılıp haşlanır. Yumuşak bir hal alınca sudan alınıp süzülür ve soğuması için bir tarafa bırakılır. Diğer taraftan domates yıkanıp soyulur ince doğranır. Kırmızı biber yıkanır ince doğranır. Sarımsak soyulur ince kıyılır. Fındıklar tavada az kavrulur. Soğuyan fasulye bir tabağına alınır. Üzerine domates,kırmızı biber, sarımsak fındık ve tuz ilave edilip karıştırılır. Salata tabağa alınır üzerine sirke ve zeytinyağ gezdirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.