8 Mart 2009 Pazar

PAPATYA SALATASI


Malzeme:
3 ad.iri patates
2 ad.yumurta
1 ad.havuç
5-6 sap maydanoz
1 yemek kaşığı mısır
5 ad.kornişon
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
5 ad.yeşil zeytin
1 çay kaşığı hardal
1 ad.yeşil soğan
karabiber-tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Patatesler soyulur sirke ilave edilen suda pişinceye kadar haşlanır. Kornişonlar küp doğranır. Yumurtalar lop haşlanır. Havuç kazılır yarısı halka yarısı küp doğranıp haşlanır. Yeşil soğanlar ince doğranır.Maydanoz ince kıyılır. Sarımsaklar rendelenir,mayonez ve yoğurtla karıştırılır. Yeşil zeytinler küçük doğranır. Zeytin, yeşil soğan (bir miktar tabağın kenarını süslemek için ayrılır), haşlanmış küp havuçlar, maydanoz ve mısır karıştırılır 1 tatlı kaşığı yoğurtlu mayonezden konur ve karıştırılır. Haşlanan patates rendelenir. Hardal, tuz ve yağ ilave edilip yoğrulur. Avuç içine ceviz büyüklüğünde bir parça alınır köfte gibi yuvarlanır ve havuz şekli verilir. Servis tabağının ortasına konur. Diğer parçalar aynı şekilde ceviz büyüklüğünde alınır ve oval havuz şekli verilerek ortadaki patatesin kenarına dizilir. İçlerine hazırlanan karışım doldurulur. Herbirinin üzerine sarımsaklı mayonezli yoğurt konur. Haşlanan yumurta sarısı ve beyazı ayrılır ve ayrı ayrı rendelenir. Yumurtanın sarısı ortadaki patatesi üzerine beyazı kenralardaki patateslerin üzerine serpilir. Haşlanmış halka havuç ve maydanoz ve yeşil soğan tabağın kenarına serpiştirilip servis yapılır.
Meryem, Meral,Semiha Ablalar, Ebrular ve Ceren & Barış geldiğinde (7 mart 2009)yaptım oldukça beğeni aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.