18 Mart 2009 Çarşamba

ŞEHRİYE PİLAVI


Malzeme:
1 su bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı zeytinyağ
8-10 yaprak maydanoz
3-4 sap dereotu
1/2 taze kırmızı biber
3 ad.taze soğanın yeşil kısmı
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı mısır
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
Şehriyeden 1 çorba kaşığı alınır ve yağda rengi değişene k adar kavrulur. Kalan şehriye ilave edilir birlikte kavrulur. 2 su bardağı sıcak su, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilerek pişirilir.
Maydanoz, dereotu yıkanıp ince kıyılır. Kırmızı biber ve soğan küçük doğranır. Suyunu çeken şehriye üzerine kağıt havlu konup demlendirilir. 5 dakika sonra ahşap kaşıkla karıştırılır. Tabağa alınır. Hazırlanan yeşillik, kırmızı biber ve mısır üzerine serpilip sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.