Malzeme:
1 su bardağı pirinç
2 ad.yeşil biber
1 ad.kırmızı taze biber
1 ad.domates
1 ad.kuru soğan
1 diş sarımsak
4-5 sap maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı etsuyu
tuz
Islamak için;
2 su bardağı sıcak su
1/2 limon suyu
tuz
Pirinç yıkanır sıcak su,tuz ve limon suyu ilave edilerek su soğuyana kadar ıslatılır. Diğer taraftan
Biberler ince doğranır. Domates soyulur ortadan ikiye kesilip suyu sıkılır ve küp doğranır. Yağ kızdırılır küp doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsak kavrulur. Biberler de ilave edilir. Kaynar halde et suyu ilave edilir. Pirincin suyu sizilip sudan geçirilir. kaynar haldeki etsuyuna ilave edilir. Tuz eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Suyu çekilince ocak söndürürlür, kağıt havlu konup tencerenin kapağı kapatılır. Pilav demlendikten sonra karıştırılıp servis yapılır.
4 Mart 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.