12 Mart 2009 Perşembe

HIRİSİ (KEŞKEK ÇORBASI) TARSUS USULÜ


Malzeme:
1 kg.kemikli koyun eti
300 gr dövme buğday
100 gr nohut
6 su bardağı su
100 gr tereyağ
Tuz, kimyon, karabiber


Buğday ve nohut akşamdan yıkanıp bol su ile ıslatılır. et tencereye konur. Nohut ve buğday süzülür ve etlere ilave edilir üzerine 6 su bardağı su konur tuz, kimyon ve karabiber eklenir. Ahşap kaşık ya da spatula ile sürekli karıştırmak suretiyle biribiriyle özleşene kadar pişirilir. Etten ayrılan kemikler alınmalıdır. Yaklaşık 1-1.5 saat kadar karıştırarak pişirdikten sonra üzerine kızdırılmış tereyağ ve kimyon ile servis yapılır.
Tarsus'ta kazanlarda pişen Hırisinin üzerine önceden küp şeklinde doğranarak kavrulan kuyrukyağı ilave edilerek servis yapılır. Çok lezzetli ve kalorisi oldukça yüksek bir yemektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.