4 Mart 2009 Çarşamba

DEREOTLU MAKARNA


Malzeme:
1 paket makarna
1/2 dereotu
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
Haşlamak için;
3 lt.su
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz


Su kaynatılır, süt, sıvıyağ ve tuz ilave edilir. Suyu çekilene kadar haşlanır (makarna çok diri ya da hamur gibi olmamalıdır. Su az gelir ise ilave edilmelidir. Bazı makarnalar fazla su alır ). Makarna haşlandıktan sonra süzgece alınmalı üzerine bol soğuk su dökmeli.
Diğer taraftan tencereye yağ konur salça sulandırılıp ilave edilir. Suyu çekilinde makarna eklenir. Üzerine yıkanmış kıyılmış dereotu konup servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.