11 Mart 2009 Çarşamba

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI (SULTAN SOFRASI SALATASI *12)


Malzeme:
1 ad.karnabahar
1 kase süzme yoğurt
3 diş sarımsak
tuz-kırmızı biber
dereotu
Kernabaharlar çiçekleri ayrılıp yıkanır. Kaynar halde üzerine su dökülür 5 dakika kadar bekletilir. Sarımsaklar soyulur ve rendelenir. Süzme yoğurt sulandırılır 1 yemek kaşığı ayrılır tuz ve sarımsak ile karıştırlır. Karnabaharın suyu süzülür ve servis tabağına alınır. Üzerien sarımsaklı yoğurt döşenir. Ayrılan yoğurt ile kırmızı biber karıştırılır ve tabağın ortasına konur. Dereotu ile kenarları süsleyerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.