13 Aralık 2008 Cumartesi

ALPER ELMALI PAY


Malzeme:
4 ad.yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi
bir kaç damla limon suyu
bir fiskil tuz
1 ad.elma
tarçın-pudra şekeri

Yumurta ve şeker bir fiskil tuz, bir kaç damla limon ile çırpılır. Un,kabartma tozu ve vanilya elenerek diğer malzeme ile birlikte şekerli yumurtalara eklenir. 30 cm.çapındaki kalıba konur. Üzerine bıçak sırtı inceliğinde soyulmuş elma dilimleri dizilir.Önceden ısıtılmış fırında 175 C derecede 35-40 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine tarçın ve pudra şekeri serpilir.servis yapılır.
Alperciğimin tarifi bu çok güzel oluyor.
İpekcim de çok seviyor elmalı payı.
İpek seni Ankara'ya bekliyorum tatlım, elmalı payı özlemedin mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.