30 Aralık 2008 Salı

HAVUÇ SALATASI




Malzeme:

2 ad.havuç

bir miktar kırmızı lahana

2 sap maydanoz

2 dilim salatalık

2 dilim domates

2 tatlı kaşığı mısır

1 çorba kaşığı zeytinyağ

1 limon suyu



Kırmızı lahana yarım cm.kalınlığında doğranır tuzlanıp bir tarafa bırakılır. Havuçlar sıyrılıp rendelenir. Tuzlanan lahana 10 dakika sonra bol su ile yıkanır, süzgece konur. Suyu süzüldükten sonra salata tabağının ortasına konur. Rendelenmiş havuç az tuzlanır ve salata tabağının kenarına dizilir. Üzerine salatalık, domates, maydanoz ve mısır ilave edilir. Limon suyu ve zeytinyağ üzerine gezdirilerek bekletmeden servis yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.