17 Aralık 2008 Çarşamba

TAVUK ÇORBASI



Malzeme: 1 su bardağı haşlanmış tavuk 1/2 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı domates salçası 1 ad.domates 1 su bardağı tavuk suyu 5 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz-kimyon-karabiber-kuru nane

Salça ve yağ az kavrulur . Domates soyulur rondodan geçirilir ya da rendelenir ve salçaya ilave edlir. Sade su ve tavuk suyu salçaya eklenir. Pirinç yıkanır kaynayan suya ilave edilir. Tuz,karabiber kimyon konur. Pirinçler piştikten sonra haşlanmış nohut ve tavuk eklenir 5 dakika sonra ocaktan alınır. Üzerine kuru nane konur servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.