30 Aralık 2008 Salı

SÜTLÜ İRMİK TATLISI





Malzeme:

2,5 su bardağı süt 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı şeker 1 limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 çay kaşığı tarçın



Soğuk süte irmik ve şeker konur, ahşap kaşıkla karıştırılır. Ocakta karıştırmak suretiyle kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alınır (kıvamı kontrol edilir). Limon rendesi ve tereyağ konur. Tereyağ eridikten sonra çok az ıslatılmış cam kabın içerisine boşaltılır. Gerekiyorsa avuç içi ıslatılıp üstü düzeltilir. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi vw tarçın konur. Soğuk servis yapılır.


Bu tarifi Vesile (Esimek) teyzemden aldım. Teyzem çok güzel yapar bu tatlıyı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.