14 Aralık 2008 Pazar

KURU BİBER DOLMASI




Malzeme:
250 gr.kıyma
30 ad.dolma biber
1 su bardağı pirinç
1 kaşık domates salçası
4 ad.domates
1/2 bağ maydanoz
1 su bardağı haşlanmış nohut
tuz-karabiber-kimyon
2 yemek kaşığı yağ
Yazdan kurutulmuş biberler sıcak su ile ıslatılır. Pirinç yıkanıp süzülür.kıyma ile karıştırılır. Domates salçası ve soyulmuş küp şeklinde doğranmış suyu alınmış domatesler pirinç ve kıymaya eklenir. Yıkanmış kıyılmış maydanoz,haşlanmış nohut,tuz,karabiber,kimyon ve 1 yemek kaşığı yağ ilave edilip karıştırılır. Yumuşak bir hal almış olan biberler bir parmak boşluk bırakacak şekilde doldurulup 40 cm. çapındaki tencereye dizilir. Üzerine ağırlık(toprak bastırık) konur. 2 su bardağı su ,tuz ve 1 kaşık yağ ilave edilip 45 dakika ocakta pişirilir. Piştikten sonra suyu süzülür. Üzerindeki bastırık alınır. Tencerenin üzerine kağıt havlu konup kapatılır. 10 dakika dinlendirilir. Geniş bir tabağa ters çevirerek servis sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.