16 Aralık 2008 Salı

HUMUS (TARSUS)


Malzeme:
1 kase haşlanmış nohut
1 çay bardağı Okyay tahin
2 ad.limon suyu
4 diş sarımsak
kimyon-tuz-karabiber
sumak-kırmızı biber
2 yaprak maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ




Haşlanmış nohuttan 8-10 tane ayrılır. Kalan nohut blenderda püre haline getirilir.Okyay tahin ve limon suyu karıştırılır. Sarımsaklar soyulup rendelenir. Tahinle birlikte nohuta eklenir. Kimyon ve tuz ilave edilir. 1 yemek kaşığı yağ az kızdırılır tahinli nohut ilave edilir. Sürekli karıştırmak suretiyle ısınınca ocaktan alınır. Servis tabağına konur. Üzerine ayrılan tane nohutlar serpilir. 1 yemek kaşığı yağın içerisine kırmızı biber konur kızarınca humusun üzerine dökülür. Sumak,kimyon,karabiber ekilir. Maydanoz ile süslenip sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.
(Tarif:Bedia Günay)
Tarsus'a özgü bir yemektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.