19 Aralık 2008 Cuma

TAVUKLU NOHUTLU PİLAV


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı tavuk suyu
1/2 su bardağı su
1 çaybardağı haşlanmış tavuk
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz-karabiber
Pirinci Islamak için:
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz- 1/2 limon suyu
Pirinç yıkanır. Tuz ve limon suyu ilave edilir ve sıcak su ile 2 saat kadar ıslı bırakılır. Haşlanmış tavuk didilir. Pirinç süzülür. Yağda kavrulur üzerine tavuk suyu ve sade su ilave edilir.Didilmiş tavuk ve haşlanmış nohut konur. Tuz ve karabiber ekilip üzeri kapatılır. Suyunu çekince üzerine kağıt havlu konur kapağı kapatılır. 10 dakika kadar dinlendirilir. Ahşap kaşıkla karıştırılır. Kalıba pilav yerleştirilir. Bastırarak kalıbın şeklini alması sağlanır. Tabağa ters çevirerek servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.