29 Aralık 2008 Pazartesi

YAYLA ÇORBASI



Malzeme:
6 su bardağı su
2 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
1 yumurta
1 fincan un
1 fincan pirinç
3 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ

Sade su ve et suyuna karabiber,tuz ve kimyon koyup kaynadıktan sonra yıkanmış pirinç ilave edilir. Pirinç pişerken derince bir kaba yoğurt, yumurta, un mikserle çırpılır. Azar azar kaynamakta olan pirinçli et suyuna akıtılır. Bir kepçe kaynayan sudan yoğurtlu karışıma ilave edilir. Tekrar pirinçli etsuyuna akıtılır. Bu işlem 2-3 kez yapılır. Yoğurdun kesilmemesi için tencere sürekli karıştırışır. 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alınır. Bir tavaya yağ konur, kızdırılır. Üzerine kuru nane konur az kavrulur ve çorbanın üzerine azar azar dökülür. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.