26 Aralık 2008 Cuma

TARHANA ÇORBASI


Malzeme: 2 yemek kaşığı tarhana 50 gr. kıyma 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1.5 litre su 2 su bardağı et suyu kuru nane-tuz-kimyon kırmızı biber-karabiber 1 kaşık salça 1 yemek kaşığı tel şehriye


Kıymaya az su tuz ve karabiber konur pişirilir. Suyunu çekince yağ ve salça ilave edilip kavrulur. Üzerine sıcak su ve et suyu konur kaynadıktan sonra tel şehriye ve kimyon eklenir. Şehriye piştikten sonra 1 çay bardağı suda eritilen tarhana azar azar ve bir yandan da karıştırılarak , ilave edilir. 6-7 dakika kaynatılır. altını söndürdükten sonra üzerine kuru nane konup sıcak servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.