
100 gr.kurutulmuş kırmızı biber
2 ad.limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 küçük kuru soğan
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı ezilmiş ceviz
tuz-kimyon
Yazdan kurutmuş olduğunuz biberler akşamdan bol su ile yıkanıp üzerini örtecek kadar sıcak suyla ıslı bırakılır. Sabah biberler sudan çıkarılır ve süzgece konur. Biberler daha sonra rondodan geçirilir ve biberler ezilir. Soğan küp şeklinde doğranıp tuzlanır 1-2 dakika sonra ovulur. Ovduktan sonra yıkanır ve suyu süzülür. Havanda dövilmiş ceviz, kıyılmış maydanoz, soğan, tuz, kimyon bibere karıştırılır. Yağ ilave edilir. Servis tabağına alınır. Üzerine 4-5 ad.tane ceviz, zeytinyağ, 2-3 yaprak maydanoz ile süslenir. Servis yapılır.
Annemin vazgeçilmezi ve zengin salatasını oldukça güzel yapar
(Tarif : Meliha İzgialp )
Tarsus'a ait bir salata çeşitidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.