13 Aralık 2008 Cumartesi

ELİF İRMİK HELVASI



Malzeme:

  1. 1,5 su bardağı irmik

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 servis kaşığı yağ

1 servis kaşığı dolma fıstığı

1 tatlı kaşığı tereyağ

20 ad.tane ceviz içi

Şeker ve su bir iki taşım kaynatılır süt ilave edilip bir tarafa bırakılır. Bir kaşık yağ ile fıstık kavrulur,üzerine irmik konur,irmik koyulaşıncaya kadar kavrulur. Şerbet yavaşça ilave edilirken bir yandan da karıştırlır. Altı ve üstü kapatılır. 5 dakika sonra suyu çeklince 1 kaşık tereyağ konur. Tereyağ eriyene kadar karıştırılır. Servis tabağına konur.(şekil vermekte zorlanıyorsak avuç içini ıslatıp tabağa şekil verebiliriz) Üzerine tane cevizler dizilip soğuk olarak servis yapılır.

Elif Püren afiyetle yer ;-))

( Tarif : Tülay İzgialp )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.