13 Aralık 2008 Cumartesi

ŞUMUM (KOKULU ÇÖREK) TARSUS ÇÖREĞİ

1 kg.un

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şumum

1 tatlı kaşığı maya (kuru ya da yaşmaya)

Yağ hariç tüm malzeme ile hamur yapılır. Yağ konur tekrar yoğrulur. Bol yağ ve şumum konularak şekil verilir tepsiye aralıklı dizilir ılık ortamda 15 daika (mayası gelene kadar) bekletilir. 175 C derecedeki fırında pişirilir. Soğuk veya sıcak olarak çayla servis yapılır.

Tarsus'a ait bir çörek çeşididir.

4 yorum:

  1. eee hani kokulunun fotografı..!!?? senden "kibbip sayni"nin tarifini istiyorum ;))

    YanıtlaSil
  2. Sizlerden gelen isteklere göre düzenlemeler yapacağım. Kokulu çörek fotoğrafını ve kibbip sayni tarif ve fotoğrafını daha sonra bloga ekleyeceğim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Şumum, safran renginde kendine has kokusu olan toz halinde bir baharat. Başka adı varmıdır diye araştırmıştım, eğer öğrenebilirsem sizlere iletirim. Ayrıca Tarsus'a giderseniz oradaki baharatçılarda bulabilirsiniz.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.