14 Aralık 2008 Pazar

KISIR





Malzeme:

4 çay bardağı köftelik ince bulgur

1 çay bardağı sıcak su

3 ad.domates

1 bağ maydanoz

1 bağ nane

250 gr.yeşil soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 fincan nar ekşisi

1 çay bardağı zeytinyağ

kimyon-tuz-karabiber-kırmızı biber




Bulgur sıcak su ile ıslatılır. Maydanoz,nane ve soğanlar ayıklanıp doğranır. Domates soyulup küp şeklinde doğranır. Bulgura domates eklenir. Domatesler kaybolana kadar yoğrulur. Kimyon,tuz,karabiber,kırmızı biber ve salçalar ilave edilir ve iyice yoğrulur. Nar ekşisi ve zeytinyağı eklenir tekrar yoğrulur. Maydanoz,nane ve yeşil soğanlar da ilave edilip karıştırılır. Marul ile servis yapılır.

Afiyet olsun

Antakya usulü kısırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.