12 Aralık 2008 Cuma

TAVUKLU YOĞURT ÇORBASI



MALZEME:
1 kase yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 bardak tavuk suyu
1 kase haşlanmış nohut
1 kase haşlanmış didilmiş tavuk
1 çay bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
kekik-tuz-kırmızı biber-kimyon-karabiber
1,5 lt.su


Sade su kaynatılır,tavuk suyu ilave edilir, şehriye içine atılır.Şehriyeler pişerken un,yoğurt ve yumurta karıştırılır. Pişen şehriyelere yoğurt karışımı azar azar dökülür ve bir yandan kaşırtırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra haşlanmış tavuk ve nohut ilave edilir. Tuz,karabiber ve kimyon eklenir. 5 dakika sonra ocak söndürülür.
Zeytinyağı tavada kızdırılır kırmızı toz biber ve kekik konur.yağ ocaktan alınıp çorbanın üzerine azar azar dökülür. Servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.