13 Aralık 2008 Cumartesi

BİBERLİ EKMEK


Malzeme:
1/2 kg.kırmızı taze biber
2 ad.kuru soğan
1 fincan beyaz susam
kimyon-tuz-kekik
1 fincan zeytinyağı
fırından alınan 1 ad.mayalı hamur

Biberler ayıklanıp yıkanır rondodan geçirilir. Zeytinyağı ve tuz ile harmanlanır. Soğanlar soyulup küp şeklinde doğranır. Yağda öldürülür. İçerisine kimyon,kekik ve beyaz susam konur,biberle karıştırlır.

Fırından alınan mayalı hamur un ile yoğrulur.8 cm.çapında yuvarlak hamurlar yapılır. Herbir hamurun üzerine hazırlanmış olan biberli harç sıvanarak konur. 175 C derecedeki fırında pişirilir. Soğuk veya sıcak olarak servis yapılır.

Tarsus'a ait çayla birlikte sunulan yöresel bir yiyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.