29 Aralık 2008 Pazartesi

HAVUÇLU PİLAV


Malzeme:
1 bardak pirinç
1 bardak et suyu yada tavuk suyu
2 ad.havuç
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
ıslamak için
1/2 limon suyu
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Pirinç birkaç su yıkandıktan sonra suyu süzülür. Tuz ve limon suyu ilave edilir. Sıcak suyun içerisinde 1-2 saat bekletilir. Havuçlar kazılır. Yıkanıp küp doğranır ve az tuz ile haşlanır. Pirinç süzgece konur üzerinden biraz su geçirilir. Pirinç süzülerken bir tencerede sıvı yağ kızdırılır. Süzülen pirinç kavrulur. Üzerine sıcak hakde etsuyu ya da tavuk suyu (arzu edilirse sade su da kullanılabilir) konur, tuz ilave edilerek kapağı kapatılır. Suyunu çekince altı söndürülür. Kağıt havlu koyup kapağı kapatılır ve dinlendirilir. Bu arada tereyağ bir tavada eritilir. Dolma fıstıkları kavrulur. Haşlanmış havuçlar sudan çıkarılır. Pilav derin bir kaseye üzerine bastırarak konur. Düz bir tabağa ters çevrilir. Havuçlar kenarına dizilir. Üzerine kavrulmuş fıstıklar konur. Servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.