26 Aralık 2008 Cuma

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


Malzeme: 1 Çay bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 ad.kuru soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağ tuz-kimyon

Mercimek yıkandıktan sonra bir tencereye 3 su bardağı su koyarak mercimekleri içine atmalı. Mercimekler kaynayıp piştikten sonra buna yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ilave edilir. Kaynamış 1,5 bardak su, tuz ve kimyon eklenip suyu çekilince ocaktan alınır. Üzerine kağıt havlu koyup tencerenin kapağı kapatılır 10-15 dakika kadar dinlendirilir. Diğer yandan soğan küp doğranır. Bir tava içerisine yağ konur ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince pilavın üzerine gezdirilir. Pilav karıştırılarak sıcak servis yapılır.

(Tarif: Meliha İzgialp)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.