26 Aralık 2008 Cuma

BEZELYE


Malzeme:
750 gr.bezelye
1 ad.patates
1 ad.havuç
1 ad.domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tız-karabiber-kekik-kimyon

Salça ve yağ kavrulur. 1 kahve fincanı su konur.Suyu çekildikten kazınmış ve küp doğranmış havuçlar ilave edilir 2-3 dakika kavrulur. Patates soyulup küp şeklinde doğranıp yıkanır ve 2-3 dakika havuçla birlikte kavrulur. Ayıklanmış yıkanmış bezelye taneleri ve soyulmuş küp doğranmış domates üzerine konur 2-3 dakika kapağı kapalı bekletilir. Sonra 3 su bardağı sıcak su konur tuz,kimyon,karabiber ilave edilir pişene kadar kaynatılır. Altını söndürdükten sonra üzerine kekik konur sıcak servis yapılır.
(Yazdan hazırlanmış ve derin dondurucuda bulunan bezelye de aynı şekilde pişirilir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.