29 Aralık 2008 Pazartesi

ISLAK KEK


Malzeme:
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 mandalina suyu
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1 fiske tuz

Şeker, süt, kakao ve yağ bir kaba konur 5 dakika kadar ocakta pişirilir. Bu karışımdan 1 çay bardağı ayrılır. Pişirilen karışım soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra 2-3 damla limon suyu, yumurta sarıları eklenir. Un , kabartma tozu, vanilya elenir karışıma ilave edilir. Yumurta aklarına tuz konur karlaşana kadar mikserle çırpılır. Yumurta akı çırpıldıktan sonra kakaolu karışıma ilave edilir. Limon kabuğu rendesi de eklenir ve ahşap spatula ile ancak karışacak kadar karıştırılır ve kalıba konur. Önceden ısıtılmış 175 C derecedeki fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. 10 dakika bekledikten sonra ayrılan kakaolu karışıma mandalina suyu da ilave edilerek kekin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.


1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.