19 Aralık 2008 Cuma

KURU FASULYE


Malzeme:
1 kase kuru fasulye
250 gr.kuşbaşı et
2 ad.domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 ad. yeşil biber
tuz-kimyon-karabiber

Sosu için:
2 diş sarımsak
1 limon suyu
4-5 sap maydanoz
Kuru fasulye yıkanı üzerini örtecek şekilde su konur. 4-5 saat fasulyeler şişene kadar suda bırakılır. Salça yağda kavrulur. Üzerine kuşbaşı etler konur. 1 çay bardağı su ilave edilir. Su çekilince salçave et kavrulur. Suyu süzülen,yıkanan fasülye ve kesilmiş doğranmış biderleri alınmış yeşil biberler etlere ilave edilir. Birlikte birkaç dakika kavrulur. 3-4 bardak sade su, tuz, kimyon konur fasulyeler pişene kadar kaynatılır. (Düdüklü tencerede pişirilecek ise aynı şekilde yapılıp düdüklü kapatılır. Yüksek ateşte 5 dakika kaldıktan sonra kısık ateşte 15 dakika sonra söndürülür)

Sosu için sarımsak soyulup rendelenir, limon sıkılır. maydanoz yıkanıp kıyılır ve üçü karıştırılır. Servis yapılıp üzerine sos konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.