
Malzemeler
300 gr. Tuzsuz Beyaz Peynir ya da lor
Kimyon
Maydanoz
6 Adet Yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Maydanoz yıkanıp kıyılır,peynirle karıştırlır kimyon ilave edilir. Tereyağ eritilir sıvıyağ ile karıştırılır. 1 yufkanın üzeri yağlanır,ikinci yufka üzerine açılır,2.yufkanın üzeri yağlanır. 3.yufka üzerine açılır, 16 eşit parçaya bölünür geniş olan kısmına harç konur sıkı olmamak şartıyla sarılıp derin bir kap içerisine konur üzeri su ile kaplanır. Diğer 3 yufka da aynı şekilde hazırlanır . 30 dakika suda bekletilir. Herbir börek suyu sıkılarak tek tek poşetlere sarılıp bir gün buzlukta bekletilir. Bir gün sonra buzluktan çıkarılıp 200 C derecede altı ve üstü pembeleşince fırından alınır.sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.
Bu böreğin orijinal adı "banyolu börek"tir. Ancak Cerencim bu ismi beğenmiyor. Kendisinin bir isim vermesini istedim ancak sanıyorum uygun bir isim bulamadı. o yüzden ben de "yufka böreği" olarak adını değiştirdim.
allahallaahh!! bu bizim börek değil mi yavv...
YanıtlaSilne kadarda güzel yapmışsın ve de yazmışsın ellerine kollarına sağlık
ne zaman gelip bize de pişireceksin ;))
bediş
teşekkür ederim kardeşim.geldiğim zaman ya da geldiğin zamana yaparım.
YanıtlaSilhah şöyle! havlusuz kesesiz sabunsuz börekler istiyoruz!
YanıtlaSilbu böregini yedim çok nefisti canım ellerine saglık bu arada bu nefis tarifler için de tbr ederim esmacıgım
YanıtlaSilsalih deil ama o benim esmacıgım meral ablan
YanıtlaSilonun bilgisayarından oldugu için öle oldu