23 Aralık 2008 Salı

YOĞURTLU MAKARNA



Malzeme: 1 su bardağı makarna 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak tuz-karabiber-kuru nane kırmızı toz biber-kimyon 2 sap maydanoz 1 tatlı kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 fincan süt

1 litre sade suya tuz-sıvıyağ ve süt koyulur. Su kaynayınca makarna ilave edilir.Makarna yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlanır. (bazı makarnalar fazla su ister.Suyu kontrol edilmelidir. Yetersiz ise kaynamış su ilave edilir.) Süzgece alınıp süzülür. Soğuk yıkanır, bir kenara bırakılır. Yoğurt ve rendelenmiş sarımsak ve tuz karıştırılır. Suyu süzülmüş makarna bir kaseye konur yoğurtla karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzerine kimyon,karabiber,kuru nane,kırmızı biber ile süslenir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir.Maydanoz ileve edilir servis yapılır.

EZGİCİMİN TARİFİ BU siz de deneyebilirsiniz çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.