26 Aralık 2008 Cuma

BAZLAMA


Malzeme: 4 su bardağı un 2 su bardağı sıcak sade su 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker

açmak için; 1 çay bardağı un

4 bardak un, derin bir kabın içine elenir. Kuru maya, tuz, şeker ve sıcak su eklenerek yumuşak bir hamur yapılır üzeri havlu ve kapakla örtülerek sıcak bir yerde mayası gelene kadar bekletirlir (50-60 dakika kadar) . 6 adet ekmek olacağından 6 eşit parçaya bölünecek şekilde kaşık yardımıyla hamurdan bir parça alınır. Az miktar una bulanır ve avuç içerisinde düzgün şekil verilir. Sonuncusuna da şekil verdikten sonra 15-20 dakika daha mayası için bekletilir. yaklaşık 20 cm çapında elle şekillendirilir. 20-25 cm.çapındaki teflon tavada altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Uzun sürede tüketilecek ise pişirdikten sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta muhafaza edilmelidir.

(Tarif :Leyla )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.