26 Aralık 2008 Cuma

LAHMİLE VARKA


Malzeme:
1 kg.kıyma
2 bağ maydanoz
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz-kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 diş sarımsak
1 soğan suyu
1 dilim ekmek içi
Ekmek içi ıslatılır. Kıymaya suyu sıkılan ekmek içi, yıkanmış kıyılmış maydanoz, sarımsak, rendelenmiş soğanın sadece suyu, kimyon, tuz, karabiber, kuru nane ve kırmızı pul biber konup epeyce yoğrulur. Yuvarlak bir fırın kabına koyup 200 C derecedeki fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Maydanoz ve domates dilimi ile sıcak servis yapılır.
(Tarif : Selva izgialp)
Antakya yöresine ait bir kebap çeşitidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.