26 Aralık 2008 Cuma

ÇİLEKLİ PASTA


Malzeme:
Pandispanya ;
5 ad.yumurta
2 fincan şeker
2,5 fincan un
1 fincan buğday nişastası
2 ad.limon kabuğu rendesi
1 fincan sade ılık su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz
Islamak İçin;
2 çay kaşığı pudra şekeri
2 çay kaşığı su
2 kapak çilek likörü
Ara kreması ;
1 fincan sıvı yağ
1 fincan un
1 fincan nişasta
1 fincan şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 parça damla sakızı
3 su bardağı süt
hindistan cevizi
çilek parçaları
Üst kreması
1 paket çilek meyve sosu
2,5 bardak süt
hindistan cevizi
çilek parçaları
Yumurta akı ve sarısı ayrılmalı aklara bir damla bile sarısı karışmamalıdır. Yumurta sarıları,limon suyu ve şeker oldukça kısık bir ateşte şeker eriyene kadar mikserle çırpmalık suretiyle hazırlanmalıdır(6-7 dakika kadar) . Koyu bir boza kıvamına gelen yumurtaları Ocaktan alıp içerisine limon kabuğu rendesi ve su ilave edilmeli bir tarafa bırakmalıdır. Yumurta aklarına tuz ekip mikserle beyaz olup çırpıcıdan akmayacak kıvama gelene kadar çırpmalıdır ( 7-8 dakika kadar) . Elenmiş nu ve nişasta yumurta sarılasına ilave edilip ahşap bir kaşıkla karıştırılmalıdır. Bunlara yumurta akı ilave edilip ancak karışıncaya kadar ahşap kaşıkla karıştırlmalı ve hiç bekletmeden kenarları ve alt kısmı yağlanmış yağlı kağıt döşenmiş düdüklü tencereye harcı dökmeli kapağını kapatıp oldukça kısık ateşte 1 saat pişirilmelidir.
Bir saat sonra ocaktan alınıp kapağı açılmalı eğer yan tarafları yapış ise ince bir bıçakla dikkatlice ayırmalıdır. Ters çevirmek suretiyle tencereden çıkarmalı ve soğuması beklenmelidir.
Bir tavaya yağ koyup un ve nişasta kavrulmalı şeker ilave edilmeli soğuk süt azar azar konmalı ve damla sakızı ilave edilmeli. Limon kabuğu rendesi de koyup sürekli karıştırılmalı ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilmeli. Piştikten sonra 2-3 dakika mikserden geçirimeli. Soğuyan pandispanyadan 2 cm.kalınlığında üç yuvarlak çıkarmalıdır. Birinci yuvarlağı büyükçe bir tabağa almalı ve likör, su, pudra şekeri karışımını pasta fırçası yardımıyla her iki tarafı da ıslamalıdır. Kremayı ikiye ayırmalı üzerine kremanın yarısını döşemeli hindistan cevizi serpmeli ve çilek parçaları konmalıdır. İkinci yuvarlak pandispanya parçası bir tarafı ıslamalı ve ıslak taraf alta gelecek şekilde kremanın üzerine kapatılmalı. üst kısmı ıslatılmalı ve kremanın tamamı ,hindistan cevizi, çilekle kaplamalıdır. Üçüncü parça da aynı şekilde ıslatılmalıdır. Bu arada Çilekli krema paket üzerindeki tarifle hazırlanmalı ve pastanın üst ve yan kısımlarına sürülmelidir.Çileklerle şekil verilerek üzerine hindistan cevizi koymalı ve buzdolabında 1 saat kadar bırakılmalı ve sonra servis yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.