13 Aralık 2008 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FASULYE


1 kg.yeşil fasulye
5 ad.orta boy domates
2 ad.kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
2 servis kaşığı zeytinyağı
tuz-kimyon-karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
1 dilim limon
Fasulyeler ayıklanıp istenen şekilde doğranır ve bol suyla yıkanır. Soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış soğanlar yağda kavrulur,domates salçası ilave edilir. Üzerine fasulye konur. Tencerenin kapağı kapatılır. Fasulyeler sararınca domates,kimyon,sarımsak,tuz,karabiber,şekeri de ekleyip kısık ateşte fasülyeler pişinceye kadar kaynatılır. Ocaktan alıp demlendirilir ılıyınca servis tabağına konur üzerine limon dilimiyle hareketlendirilip soğuk olarak servis yapılır.
(Düdüklü tencerede pişirilecekse soğan,yağ ve salça az çevrilir.diğer tüm malzeme konur 15 dakika pişirilir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.