29 Aralık 2008 Pazartesi

TAVUK GRATEN


Malzeme:
1 ad.Tavuk fileto
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 fincan un
1 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tavuk tuz ilave edilerek haşlanır. Ilıdıktan sonra fırın kabının içerisine didilir. Üzerine karabiber ve kimyon ekilir. Tereyağ bıçakla parçalar kesilerek tavuk üzerine serpiştirilir. Diğer taraftan sıvıyağ bir kaba konup un kavrulur. Azar azar soğuk süt ve tavuksuyu ilave edilir. Tuz konur ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan alıp mikserle 5-6 dakika çırpılır. Tavuğun üzeri tamamen kaplanır. Rendelenmiş kaşar döşenir ve 200 C dercedeki fırında (önceden ısıtılabilir) 25-30 dakika pişirilir.Sıcak servis yapılır.
Özgüncüm iyi ki böyle bir blog açtın. Çok keyifli bir hobi oldu benim için. Yaptığım pasta,börek,yemek vs.hemen fotoğrafını çekip ekliyorum. Çok teşekkür ederim sana.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.