
Malzeme:
1 kg.kıyma
1 bağ maydanoz
5 ad.domates
3 ad.kuru soğan
karabiber-kimyon
az sıvıyağ-tuz
mayalı hamur
Soğanlar soyulup küp doğranır tuzla bekletilir. Maydanoz yıkanıp ince kıyılır. Soğanlar bol suyla yıkanıp iyice sıkılır. Domates küp doğranır ve suyu alınır. Kıymaya tüm malzeme konur karıştırılır.
Fırından alınan hamur unla yoğrulur. 8 cm.lik yuvarlak hamurlar yapılır. Üzerine kıyma yayılır. 180 C derecedeki fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Tarsus'a özgü fındık lahmacun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.