13 Aralık 2008 Cumartesi

FINDIK LAHMACUN (TARSUS LAHMACUN)


Malzeme:

1 kg.kıyma

1 bağ maydanoz

5 ad.domates

3 ad.kuru soğan

karabiber-kimyon

az sıvıyağ-tuz

mayalı hamur

Soğanlar soyulup küp doğranır tuzla bekletilir. Maydanoz yıkanıp ince kıyılır. Soğanlar bol suyla yıkanıp iyice sıkılır. Domates küp doğranır ve suyu alınır. Kıymaya tüm malzeme konur karıştırılır.

Fırından alınan hamur unla yoğrulur. 8 cm.lik yuvarlak hamurlar yapılır. Üzerine kıyma yayılır. 180 C derecedeki fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Tarsus'a özgü fındık lahmacun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.