2 Mart 2009 Pazartesi

KİREMİTTE KAŞARLI BALIK


Malzeme:
4 ad.balık (levrek-kefal- mercan-alabalık)/ kişi başı 1 balık
tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar,
100 gr.mantar, 1 ad.havuç, 1 ad.domates,
2 ad.yeşil biber,
limon dilimi - maydanoz -tuz

Balıklar iyice temizlenir. Fileto yapılır. Yıkanıp kurulanır. Güveçler iyice yağlanır. Balıklar tuzlanır ve güveçlere konur. 200 C derecedeki fırında pişirilir. Balıklar pişerken mantarlar bol suda yıkanır ve balık sırtı inceliğinde doğranır. Domates soyulur küp doğranır. Havuç kazılıp küp doğranır. Yeşil biberler ince doğranır. Bir tencereye konan yağda havuçlar daha sonra mantarlar konup kavrulur. Biberler ilave edilip kavurmaya devam edilir. Domates ve tuz ilave edilir. Domates suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Fırından pişmiş olarak çıkardığımız balığın baş kısmına 1 yemek kaşığı kadak koyup üzerine rendelenmiş kaşar serpilir ve fırına tekrar sürülür. Kaşar eridikten sonra fırından alınıp üzerine kıyılmış maydanoz ve limon dilimi ile servis yapılır. (Garnitür ve kaşarı ekledikten sonra tekrar fırına sürüldüğünde fırını söndürebiliriz. Mevcut ısıyla kaşar eriyecektir.)

AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. kiremitte balığı bi daha ne zaman pişireceksin??
    canım çekti
    haber verirsen sülale boyu gelir afiyetle yeriz
    hehe

    YanıtlaSil
  2. elbette ne zaman isterseniz gelin Eymirde göl kenarında hep birlikte yeriz.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.