2 Ocak 2009 Cuma

DÜĞÜN ÇORBASI


Malzeme:
1 ad.koyun gerdanı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 diş sarımsak
2 kahve fincanı un
5 su bardağı sıcak etsuyu
1 su bardağı soğuk et suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz-kırmızı pul biber-kimyon-karabiber
10 sap maydanoz
1 ad.soğan

Gerdan , karabiber,soğan,tuz,maydanoz ve kimyon ile haşlanır. Piştikten sonra et suyu süzgeçten geçirilir. Et didilir,bir kenara bırakılır. Bir tencereye 2 kahve fincanı un koyarak 1 bardak soğuk et suyu ile karıştırılır. Sıcak et suyuna ilave edilir ve 15-20 dakika kaynatılır. Didilen etler içine konur. Yumurta sarısı ve sirke karıştırılıp azar azar kaynamakta olan etsuyuna ilave edilir. Karıştırılarak pişirilir. Pişince üzerine sarımsak konur. Kırmızı pul biber ve az kızdırılarak ilave edilir. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.