8 Mayıs 2009 Cuma

EKLER


Malzeme:
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
100 gr.margarin
1/2 çay kaşığı tuz

Kreması için;
2 yumurta
1 çay bardağı un

1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 limon kabuğu

Mantosu;
80 gr.bitter çikolata
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı ince çekilmiş antep fıstğı

Derin bir kap içerisine su ve margarin konur ve ocağa alınır. Üzerine tuz ve şeker ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra un azar azar ilave edilerek aynı zamanda sürekli karıştırılır. 10 dakika kadar pişirilir ve bir tarafa ılınması için bırakılır. Ilıdıktan sonra yumurtalar birer birer ilave edilir ve karıştırılarak una yedirilir. Hamur kek kıvamında olmalıdır. Daha sonra hamur krema torbasına doldurulur. Krema torbasının ucuna yuvarlak uç takılır. Yağlı kağıt konmuş tepsiye parmak uzunluğunda 2 cm. aralıklarla yerleştirilir. 200 C derecedeki fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra ortadan kesilerek ikiye ayrılır.

Diğer taraftan yumurta, şeker, un vanilya,limon suyu ve süt karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Piştikten sonra limon kabuğu rendesi eklenir. 1-2 dakika mikserle çırpılır. Ilıdıktan sonra pişen hamurun içine kaşıkla krema konur ve üzeri diğer parça ile kapatılır.

Bir kabın içine az su konur ve onun içine küçük bir kap daha konur ve ocağa oturtulur. İçine margarin ve çikolata konur ve eritilir. (Çikolata benmaren eritilir) Çikolata eridikten sonra kaşıkla her bir eklerin üzerine çikolata sürülür. Antep fıstığı ile süslenir. Kek kağıtlarına konur ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.