30 Mayıs 2009 Cumartesi

SULTAN ÇORBASI


Malzeme: 200 gr. kuşbaşı kuzu eti 1 çorba kaşığı kaymak 2 çorba kaşığı un 1 ad.kırmızı kapya biber 6 su bardağı et suyu 1 ad.kuru soğan 1/2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı tereyağı tuz 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı elma sirkesi

Kuşbaşı et, kimyon, tuz, soyulmuş bütün soğan, yıkanmış maydanoz ile birlikte düdüklüde pişirilir. Piştikten sonra etsuyu süzülür. Maydanoz ve soğan çıkarılır. Diğer taraftan çorba tenceresine tereyağı eritilir un pembeleşinceye kadar kavrulur. Küçük kesilmiş kapya biberler ilave edilir birlikte kavrulur. Etsuyu azar azar üzerine akıtılır ve sürekli karıştırılır. Kuşbaşı etler ilave edilir.Kaymak çorba suyundan alınan bir bardak kadar su içerisinde iyice karıştırılır. Kaynayan çorbanın içerisine akıtılır ve sürekli karıştırılır. Sarımsak rendelenir ve elma sirkesi ile birlikte çorbaya ilave edilrerek 10 dakika kadar pişirilir. Üzerine karabiber ve kırmızı toz biber ekilir ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.