17 Mayıs 2009 Pazar

TAZE FASÜLYELİ YUMURTA

Malzeme:
1/2 kg. taze fasülye
2 ad.közlenmiş kapya biber
3 ad.yeşil soğan
4 ad.yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber

Fasülyelerin uç kısımları kesilir,kenar kılçıkları varsa alınır. Uzunlamasına ikiye bölünüp bol suyla yıkanır. Bir tencereye su konur ve fasülyeler yumuşak bir hal alana kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra süzgece alınır ve süzülür. Yayvanca bir tava içerisindaki yağ ile ayıklanıp doğranan taze soğanlar kavrulur. Üzerine suyu süzülmüş olan fasülyeler, tuz ve karabiber ekilir. 1-2 dakika yağda çevrilir. Közlenmiş biberler ilave edilir. Daha sonra üzerine yumurta kırılır. Yumurtalar piştiktan sonra sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.