28 Mayıs 2009 Perşembe

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


Malzeme.
3 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
4 su bardağı süt
200 gr.margarin
1 parça damla sakızı

Glazür için:
1,5 kahve fincanı su
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı şeker
1 limon rendesi
hindistan cevizi

Margarin eritilip un pembeleşene kadar kavrulur. Süt azar azar ilave edilir. Sürekli karıştırılır. Şeker ve damla sakızı konur. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve mikserle 1-2 dakika çırpılır. Tabanı su ile ıslatılmış cam kabın içerisine dökülür.
Diğer taraftan su, yumurta sarısı, şeker ve kakao birlikte pişirilir. Limon rendesi eklenir . Yapılan glazür tavuk göğsünün üzerine dökülür. Soğuduktan sonra hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Berkecim bunun hepsini afiyetle yer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.